Sök
  • Magnus Blom

Åkesson klar för Halmstad ”En spetsspelare”

Förre Trojaspelaren Mattias Åkesson fick nyligen sparken från danska Herlev och det fanns de som hoppades på att han skulle ansluta till moderklubben och hjälpa dem tillbaka till allsvenskan. Men, valet föll istället på seriekonkurrenten Halmstad Hammers.

Det blir alltså rivalen och den bittra konkurrenten Halmstad Hammers som får dra nytta av 31-åringens tjänster den pågående säsongen. Det har varit snabba rycka innan allt blev klart mellan parterna.

– Jag har känt Mattias sedan länge och vet att han haft planer på att rota sig i Halmstad tillsammans med familjen. Nu uppstod det ett perfekt läge och vi slog till, berättar Halmstad sportchef, Niklas Söderström för bloggen.

31-årige Åkesson kommer närmast från danska Herlev, där han inte gjorde någon större succé poängmässigt utan stannade på elva poäng på 24 matcher, där han noterades för fem mål och sex assist. Ledningen i Hefrlev var inte heller nöjda med poängproduktionen utan gav Åkesson sparken förra veckan.

– Vi fick nys om att han var ute på marknaden. Det är ju en rutinerad herre som varit med och spelat viktiga matcher i många år och en spetsspelare på division 1-nivå och även duktig i powerplay. Vi har stora förhoppningar om att han ska vara med och bidra i vår offensiv, fortsätter Söderström.

Åkesson kommer, om alla papper blir klara under julhelgen, att bli klar för sina nya klubb den 28 december. Då väntar en viktig match i kampen om allettanplatserna då femman Halmstad tar emot sexan Nybro.

– Vår målsättning är ju självklart att ta oss till allettan och vi ser Mattias som en viktig kugge i slutspurten, poängterar Söderström.

Halmstad, som förra säsongen var landets största överraskning då de helt otippat gick till allettanfinalen mot Väsby, har fyra matcher kvar att spela: 28/12 Nybro (h) 30/12 Krif (b), 3/1 Vimmerby (h) och 6/1 Troja (b).

Åkesson, som gjorde 13 A-säsonger i Troja, ställs alltså mot moderklubben i den sista omgången av Hockeyettan Södra.

Kan det bli mer spännande än så för 31-åringen?


254 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com