Sök
  • Magnus Blom

Äntligen var marginalerna på rätt sida

Det hade varit trögt för spelförslagen ett tag och jag hoppades på ett trendbrott under tisdagen. Och så blev det.

De som fixade ett hyggligt netto var Kenneth ”Baggen” Haugstad som lotsade Allagash Nancy först över linjen. Jag trodde på spets och slut - men så blev det inte.

”Baggen” pep programenligt till spets, men i första sväng gav han upp positionen då favoriten Anakin As med Björn Goop kom ångande.

På sista långsidan såg det dock ut att bli en fälla eftersom Goops märr fick andnöd. ”Baggen” tråcklade sig ut i andraspår i sista sväng och på upploppet dök han invändigt då luckan kom. Stoet speedade till en säker seger till 4.15 och 1.62 på plats och äntligen var marginalerna på rätt sida.

– Även om det blev seger var jag inte helt nöjd med henne. Hon ska få besök av veterinären för en genomgång. Sedan tar vi sats mot en ny start om runt tre veckor, rapporterade ”Baggen”.

På kvällen hoppades jag på Southwind Queen och Peter Ingves, men trots att hon serverades ett perfekt lopp bet bara speeden till en andraplats och 1.27 i odds.

Spelförslagen gav en liten nettovinst på 304 spänn.

Tyvärr inget roligt spel inom V86-ramen, men däremot i kvällens sista race.

Dagens spel 1: Spelstopp 22.02. Bodens lopp 11. 13) Yoshi Ness (Sandra Eriksson).

Ibland ligger jag och slötittar på lopp via datorn och upptäcker hästar som ser formstarka ut vilka hamnar i facket Nästa-gångare. En sådan var sexårige Yoshi Ness senast, som körs av duktiga Sandra Eriksson. Loppet är för kuskar som är högst 30 år och där är hon tveklöst bland de bättre. Visst, läget känns besvärligt, men i den här typen av lågklassiga lopp brukar det bli en hel del galopper. Med lite flyt - och skicklighet - kan Sandra hitta en vettig position. Se upp!

Jag provar 50 VP.

I kassan: 59 spel. +1755 kronor.


Hur jag laddar upp inför kvällen?

Jo, genom att åka en sväng med polaren Lasse i hans båt på sjön Bolmen.

I fjol var det en ren njutning.

Vädrets makter talar för att historien kommer att upprepa sig i år.


Lasse - en rutinerad kapten på skutan. Idag väntar en sväng på sjön Bolmen.

132 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com