Sök
  • Magnus Blom

Ännu ett bottennapp av Troja ”Ingen annan kan hjälpa oss”

Mötet i den sjunde omgången av allettan södra mellan Skövde IK och IF Troja-Ljungby blev ingen skönspelad historia. Men västgötarna ville mest och vann med 3–2 (1–0, 1–2, 1–0) i Billingehov.

– Det här var en match vi skulle vunnit, men nu blev det inte så och vi får ladda om och försöka vända på det här tillsammans. Det är ingen annan som kan hjälpa oss, utan den enda räddningen är att börja vinna matcher för då kommer självförtroende tillbaka, sade Trojas klubb-och sportchef, Daniel Håkansson.

Första perioden: Spelet var avvaktande från båda håll inledningsvis. När Victor Gagic tog en onödig utvisning i anfallszon fick hemmalaget spela i numerärt överläge, något som de utnyttjade på bästa sätt. Ett genomspel i boxen hamnade hos Anton Lundmark som krutade in 1–0 i öppen kasse. Perioden i övrigt var jämn utan några klara målchanser för något av lagen. Troja utgjorde åter en slät figur offensivt och skapade inget tryck alls framåt.

– Ett snyggt pp-mål från deras sida och efter en godkänd start blev vi passiva och tappade spelet, sade Håkansson.

Andra perioden: I andra perioden kom Troja ut med betydligt bättre pondus och tryckte tillbaka Skövde ganska rejält. Men trots det massiva spelövertaget lyckades de inte överlista Hugo Fagerblom. Därför kom det lite som en chock då Skövde ökade på till 2–0 genom Henrik Thegel efter drygt halva matchen.

Troja var illa ute, men fick ett mentalt lyft då Emil Ericsson reducerade till 2–1 drygt två minuter senare. Efter det målet tog Troja åter tag i taktpinnen och Skövde fick problem i egen zon. Hemmalaget klarade av en utvisning, men till slut kunde de inte stå emot då Tobias Törnkvist från snäv vinkel skickade in 2–2 då endast 40 sekunder återstod av perioden.

– Vi arbetade oss tillbaka i matchen efter ett tvåmålsunderläge och när vi gjorde 2–2 kändes det som vi var på väg att ta över matchen, menade Håkansson.

Tredje perioden: Men den tredje perioden bjöd på mycket hafsigt spel och ytterst få lyckade kombinationer. Troja redde ut två numerära underlägen, medan Skövde klarade av ett underläge. Men det blev till slut Skövde som gick segrande ur striden då rutinerade Henrik Thegel skickade in segerpucken till 3–2 med mindre än tre minuter kvar att spela.

Troja plockade ut målvakten Wictor Ragnewall då runt två minuter återstod, men trots att de låg i anfallszon kom aldrig kvitteringspucken utan ett tappert kämpande Skövde höll undan.

– Vi hade våra chanser att komma ikapp men tog dem inte och vi är både irriterade och förbannade över utgången. Speciellt vårt pp-spel fungerar inte för tillfället trots att vi lagt mycket tid på det, suckade Daniel Håkansson.

Slutsummering: Ännu en bortamatch för Troja utan seger, som svarade för ett nytt bottennapp. Laget inledde otroligt sömnigt och det var Skövde som var det bättre laget. Det var först efter 2–0 som Troja vaknade till något och satte lite tryck. När de flesta trodde att Troja skulle dra åt tumskruvarna i slutperioden blev det precis tvärtom. Det var geistlöst och slarvigt och läget är alarmerande för förhandsfavoriten som ligger kvar på åttonde plats i tabellen. Ledartrion Roger Forsberg (som troligen är tillbaka i veckan), Johan Benker och Daniel Håkansson har fått en hel del att grubbla över. På onsdag väntar Vimmerby hemma. Räkna med att det är ström i klubborna hos hemmalaget då...


Matchfakta

Skövde–Troja

3–2 (1–0, 1–2, 1–0)

Målen: 1–0 (7.40) Anton Lundmark (Oscar Forsmark/Henrik Thegel) spel fem mot fyra, 2–0 (30.16) Henrik Thegel (David Lundmark/Joel Werner), 2–1 (32.22) Emil Ericsson (William Romfors), 2–2 (39.20) Tobias Törnkvist (Niklas Enberg), 3–2 (57.31) Henrik Thegel (David Lundmark/Erik Dahné),

Utvisningar: S 5x2 min, T 5x2 min.

Skott: 19–28 (9–7, 5–15, 5–6)

Domare: Filip Granrud.

Publik: 8.

Trojas klubb-och sportchef Daniel Håkansson har fått lite att fundera på när det gäller A-laget som återfinns först på åttonde plats efter sju omgångar.

290 visningar0 kommentarer

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com